Quinter Waarden Scan

Ontzettend goed dat je deze stap zet in het ontdekken van je eigen kernwaarden om vervolgens een diepere verbinding aan te gaan met anderen.

Hoe werkt de Quinter Waarden Scan?

In totaal zijn er 150 waarden waaruit je keuzes gaat maken. Telkens krijg je 5 waarden te zien waaruit je 1 waarde elimineert die het minst voor jou van toepassing is. Wanneer je op de desbetreffende waarde klikt, verdwijnt deze uit beeld en wordt deze vervangen door een nieuwe waarde.

Je herhaalt dit proces net zolang totdat je alle 150 waarden hebt doorlopen. Uiteindelijk hou je dan de laatste vijf waarden over. Deze vormen jouw persoonlijke kernwaarden.

Heb je per ongeluk de verkeerde waarde weg geklikt? Dit kun je ongedaan maken door op ‘actie ongedaan maken’ te klikken.

Als laatste vul je jouw persoonlijke gegevens in zodat wij jou achteraf de uitslag kunnen mailen. In deze terugkoppeling doen we tevens handreikingen voor vervolgstappen.

Tips:

  • Focus. Doe de Quinter Waarden Scan op een rustig moment van de dag waarbij je je volledig kunt focussen op het proces.
  • 20 minuten. Neem er de tijd voor die jij nodig hebt, reken op in ieder geval 20 minuten.
  • Luister naar je gevoel. Het kan zijn dat het lastig kiezen is tussen de verschillende waarden die voorbij komen. Bij twijfel: denk niet te lang na en kies de waarde waar je het minst bij voelt en klik die dan weg.

Het vervolg

Het ontdekken van je kernwaarden is slechts een eerste stap in jezelf leren begrijpen en te verbinden met anderen. Wat de mogelijke vervolgstappen zijn voor jou, je team en de organisatie leggen we je uit in de terugkoppeling die we na het invullen van de waardenscan toesturen. Hiervoor hebben we je persoonlijke gegevens nodig.

 

Veel plezier met het ontdekken van jouw persoonlijke kernwaarden!

 

START DE QUINTER WAARDEN SCAN